VingummiOkay, decideret sundt slik findes nok ikke, men der er i hvert fald sundere alternativer. Det usunde i disse vingummibamser er honning og gelatine, men kroppen har jo behov for både sukker og stivelse, så jeg vil med glæde sætte mine tænder i disse bamser.

Nu hvor Thieves er kommet i en plusversion og dermed må indtages og bruges i vores madlavning, så er det jo oplagt at komme med en lille opskrift. Thieves er rigtig god til at støtte vores immunsystem og opretholde en sund krop, så det skal måske være dit nye jule- og vinterslik. Rent faktisk kan disse bamser jo være en fin måde at få dit barn til at bruge/indtage Thieves, da børn normalt vil blive skræmt af den stærke smag, og selv deres sarte hud er ikke altid lige glad for olien. Når ting kommer i slikform og her i en fortyndet udgave af Thieves, så glider det hele nok lidt nemmere ned.

Hvis du har en silikoneform til vingummibamser, vil det naturligvis være helt perfekt, men andre forme kan også sagtens bruges - eventuelt til isterninger. Til at lave cirka 100 små vingummibamser skal du bruge følgende:

100 gram honning
90 ml. kamillete (andre tevarianter kan også bruges)
8 blade husblas
3 dråber Thieves+ (eller tilsæt efter dine smagsløg)
3 dråber Citron+ (eller tilsæt efter dine smagsløg)

Du kan naturligvis vælge lige nøjagtigt de olier, som du har lyst til. Bergamotte og eukalyptus har jeg også haft stor succes med. Til ovenstående opskrift bruger du mellem 6-8 dråber olie alt efter oliens intensitet. Thieves er jo mere insisterende i smagen end for eksempel appelsin, men du må prøve dig frem.

Kom honning og te i en lille kasserolle og varm det forsigtigt op til omkring 85 grader (så ret varmt, men det skal ikke helt op at koge). Fjern kasserollen fra blusset og pisk dine udblødte husblas i en efter en. Lad blandingen køle ned til omkring 40 grader, inden du kommer dine olier i. Det nemmeste er at bruge en pipette til at føre blandingen fra kasserollen og over i din form, men ellers må du hælde forsigtigt. Kom dine fyldte forme i køleskabet og lad vingummierne størkne i cirka 45 minutter. Pop bamserne ud af formen og kom dem i en lufttæt beholder eller en lynlåspose og opbevar dem på køl. 

Så er det bare at vente til på fredag, når der næste gang kommer Disney Sjov.

You have no rights to post comments