tørshampoo

Lad mig starte med en stærk overdrivelse à la TV-Shoppen: Der findes intet værre end følelsen af beskidt og fedtet hår. Hvis det virkelig er sandt for dig, så tillykke - dit liv må være ekstremt lykkeligt og uden udfordringer. De fleste kan nok finde på værre ting trods alt, men derfor er det stadig træls at rende rundt med beskidt og fedtet hår. Vi skal jo også passe på med ikke at vaske håret alt for tit, da det giver tørt hår der ovenikøbet har let ved at knække.

Så tøm køkkenskabene og lav i stedet din egen tørshampoo helt uden parabener, farve og parfume. Majsstivelsen i denne tørshampoo er med til at absorbere overskydende olie i dit hår, mens bagepulveret sammen med cedertræ, rosmarin og tea tree olierne får dit hår til at dufte fantastisk og sørme også understøtter en sund hovedbund.

Du kan også sagtens bruge andre olier - for eksempel lavendel, frankincense og pebermynte som alle er gode olier for huden. Hvis du er mørkhåret og vælger at tilsætte lidt kakao til din tørshampoo, kan du prøve dig frem med olier der fremhæver duften af kakao: appelsin, pebermynte og kanel.

Grundopskriften er som følger:

  • 35 gram majsstivelse
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2 dråber cedertræsolie
  • 2 dråber rosmarinolie
  • 1 dråbe tea tree olie

Hvis du har mørkt hår, kan du vælge at tilsætte 2 spiseskefulde usødet kakaopulver - men kun hvis du har mørkt hår.

Alle ingredienser blandes sammen og fyldes i en tom saltbøsse eller babypudderflaske. Drys noget af tørshampooen ud i hårrødderne og masser det blidt ned i hovedbunden. Lad det sidde i 2-3 minutter og børst derefter dit hår. Det skal ikke skylles ud med vand.

You have no rights to post comments