I sidste måned blev der lanceret et nyt einkorn produkt i Europa, og det var einkorn flakes lidt ligesom corn flakes. Disse flakes er bare lavet på einkorn i stedet for majs. Det gør, at du har et produkt med et meget højere protein- og fiberindhold. De er sødet med kokossukker for at give lidt sødme og ekstra sprødhed. De smager ganske enkelt himmelsk. 

Einkorn flakes kan spises sammen med mælk, som en del af din müsli eller blot helt alene som en lille snack. Min favorit er at komme lidt vaniljeskyr i bunden af min skål, drysse et godt lag med einkorn flakes. Så topper jeg op med mandler og Ningxia gojibær. Til sidst skærer jeg et æble ud i tern, vender æblet rundt med kanel og så ind i mikrobølgeovnen i et minut for at gøre dem bløde og varme. De kommer så ovenpå min morgenmad for at give et fantastisk måltid. 

Hvad er det nu lige med det einkorn - hvad er det for noget? Einkorn er urhveden, om du vil. Det var den første kornsort og består af blot 14 kromosomer modsat de 42 kromosomer som nutidens hvede består af. Så du får et renere og mere naturligt produkt som ikke er blevet gensplejset for at kunne producere mere. Einkorn indeholder meget fuldkorn og mineraler og er faktisk forholdsvis lav på gluten, hvis det er noget du har lidt udfordringer med. Ulempen ved einkorn er prisen, for det er dyrere end de kornsorter vi ellers er vant til i dag. Det har bare sin pris at få et mere naturligt produkt med bedre næringsværdi. 

Lige netop prisen på disse einkorn flakes er så et kapitel for sig, for Young Living har bestemt sig for, at det skal være tilgængeligt for alle. Derfor har de valgt at sælge det til en meget lav pris i forhold til de andre einkorn produkter (mel og pasta). Det er jo helt igennem fantastisk, for disse flakes kommer fast på min indkøbsseddel hver måned. 

Einkorn flakes

You have no rights to post comments