Lavendel er en af de mest alsidige olier af alle æteriske olier. Olien kan bruges til at støtte og opfriske rifter, sår og hudirritationer. Kliniske undersøgelser har desuden bevist, at lavendel har en beroligende effekt, idet duften er beroligende, afslappende og balancerer kroppens energi både fysisk og mentalt. Samtidigt er olien et must i din hudpleje, da den er god både for fedtet, tør, problem og aldret hud. 

Jeg kan derfor ikke sige, at jeg bruger lavendel mest til det ene eller andet, fordi den netop er så alsidig. I løbet af en dag bruger jeg olien i min hudpleje sammen med tre andre olier (læs mere om min ansigtsserum lige her). Skulle jeg få en rift eller mindre forbrænding kommer lavendelolien som det mest naturlige på stedet, og det gælder også ved andre hudirritationer fra for eksempel brændenælder eller insektstik. Til sengetid bruger jeg både lavendel og cedertræ til at slappe af og bedre sove igennem natten uden alt for mange afbrydelser. 

Så det kan være en typisk dag, men der findes jo mange andre gode ting at bruge olien til. Hvis det klør i min hovedbund eller jeg får skæl, så fordeler jeg straks nogle dråber i min hovedbund. Nu bruger jeg allerede en shampoo og balsam med lavendel, så det er ikke længere så aktuelt for mig. Men du kan også vælge at tilsætte nogle dråber til din normale shampoo for at opretholde en sund hovedbund. Trænger vasketøjet til en dejlig sommerduft, kan du tilføje nogle dråber i din vask eller måske i tørretumbleren. En rigtig sommerting for mange er desværre pollenallergi, og her bruger jeg også lavendel til at lindre symptomerne - det gør jeg sammen med citron og pebermynte

Jeg ved, at nogle bruger ren lavendelolie som deodorant under armene, andre tilføjer dråber til deres after sun for en ekstra beroligende effekt af huden efter eksponering af sollys. Nogle bruger lavendel til lindring af kløe og transportsyge, og olien har sågar været en tur med på fødegangen for at berolige både mor, far og barn.

- men hvad bruger du primært lavendel til? Jeg er sikker på, at jeg slet ikke kender til alle oliens egenskaber.

Lavender Series

Kommentarer  

#2 Jimmi Linde Kjeldsen 19-07-2016 08:09
Tak for din søde feedback, Birgit. Jeg nyder at kunne inspirere og overraske med gode historier.
#1 Birgit Auerbach 19-07-2016 07:20
Vi bruger også Lavendel til alt, når jeg ikke lige ved/har en bestemt olie, så bruger vi lavendel.
Det er trygt at have den i nærheden.

Hyggelig informativ blok du har, Jimmi.

You have no rights to post comments