WolfberryDen trofaste læser af denne blog er vist ikke i tvivl om, at jeg er meget glad for min Ningxia Red. Hovedingrediensen i Ningxia Red er de lækreste gojibær dyrket i Ningxia provinsen i Kina og har været brugt i Traditionel Kinesisk Medicin i over 2.000 år. Bærerne bliver også kaldt ulvebær eller lyciumbær, men gojibær er det mest benyttede navn på dansk. 

Gojibær er et af de mest potente superfrugter hyldet for det høje indhold af antioxidanter (sørger for at kroppen ikke "ruster"), 18 forskellige aminosyrer (små molekyler i proteiner) og 22 spormineraler (byggesten for kroppen såsom jern, zink, krom, selen mm.). Indholdet af C-vitaminer er faktisk 50 gange højere end i appelsiner, og du finder mere betakaroten i gojibær end i gulerødder. Så det er guf for vores krop og alle vores systemer - og såmænd også vores smagsløg. Smagen er lidt en blanding mellem en rosin og et tranebær, hvilket også gælder anvendelsesmulighederne. Selv bruger jeg dem i min portion havregryn om morgenen eller som en del af min müsli på min yoghurt. Jeg spiser dem også alene som en lille snack, kan finde på at drysse bærerne i en salat og til jul skal de helt sikkert indgå i min konfekt efter at have hygget sig i lidt alkohol inden. Brød og kager kan også sagtens klare et par håndfulde gojibær, så det er bare med at prøve sig frem. På indpakningen af de gojibær jeg køber hos Young Living, foreslår de at lave en te ved at fylde bunden af dit krus med gojibær og så hælde kogende vand over og lade det trække. Ideen er sådan set god, men synes bogstaveligt talt at det bliver en meget tynd kop te. Udover Ningxia Red har gojibærerne også sneget sig ind i en masse andre af Young Livings produkter - specielt i kosttilskuddene, men min øjencreme er også med gojibær.

Jeg har før købt gojibær i Bilka, men var ærligt talt ikke synderligt imponeret over hverken konsistens eller smag. Efter at have overgivet mig til Ningxia Red, besluttede jeg mig for at give disse Ningxia gojibær en chance, og det har jeg ikke fortrudt. Der er en verden til forskel, hvor Ningxia bærerne er meget mere bløde og ikke føles som granit. Smagen er også mere rund og sødlig, hvor de andre ofte var bitre og havde en underlig bismag. Det er ikke en gang sådan, at jeg så har valgt at betale en hulens masse ekstra for gojibærerne fra Young Living. De har faktisk en meget skarp pris og kan sagtens matche priserne på de gode gojibær fra helsekostbutikkerne - som regel er de faktisk billigere og ligger på cirka 35 kr. pr. 100 gram.

Så snack løs - det er godt for din krop c",)

You have no rights to post comments