Hvis der er noget, jeg slet ikke har tid til i hverdagen, så er det at ærgre mig over at skulle pille prisskilte eller etiketter af glas og andre overflader. Du kender det sikkert, at du kæmper i flere minutter for at få de sidste klisterrester fra prisskiltet på din splinternye skål eller et syltetøjsglas, der skal have en ny funktion - uden at der behøver at stå jordbær/rabarber på glasset.

Heldigvis har jeg fundet min lille hjælper i citronolien. Blot en enkelt dråbe på klisteret og så kan det fjernes, som var det støv i en vindueskarm. Det er endda så effektivt, at det uden problemer fjernede det genstridige klister fra et Compeed vabelplaster i mine sportsstrømper. Under en tempofyldt Bokwa time røg plastret desværre af min fod og endte i stedet i sokken. Jeg kæmpede for at få det fjernet, indtil jeg kom i tanke om citronolien, og vupti så kunne jeg nulre det af.

Selvsamme olie er i øvrigt også en ret effektiv pletfjerner. Jeg har hørt flere historier fra olieland, hvor folk havde opgivet at få renset en jakke, trøje eller lignende. Parat til at smide tøjet ud prøvede de som sidste udvej at smække lidt citronolie på pletten blot for at se den forsvinde.

Lemon graphic

Kommentarer  

#2 Jesper Linde Kjeldse 30-05-2016 17:54
Der skulle klister af en brugt marmeladebøtte med plastiklåg. Mærkaten på glasset "kogte" jeg af. Der røg det på plastiklåget også af, men klistret blev der.
Jimmi huskede mig på citrus - men vi prøvede med appelsin - en dråbe på, køre rundt med fingeren og tørre af med papir.
Inden da, just saying, havde jeg prøvet med sprit og acetone uden held!
#1 Jesper Linde Kjeldsen 26-04-2016 10:23
Hov, sidder her på Fyn og mangler lige Lemon (åbenbart) til noget rest-klister på en computer... må ha' en i tasken - også meget lettere og mindre end en spritflaske!

You have no rights to post comments