Kat

Faste læsere af denne blog ved, at jeg er vild med at lave mine egne sprays - både til rengøring, wellness og hjælp i hverdagen. Nu er det vist blevet tid til at få endnu en spray på banen og endda én som kan være lidt julerelateret. 

Jeg har ikke selv en kat, men "nyder" meget besøget fra naboernes katte både i min have og som overnattende gæst på mit biltag... Udfordringen er bare, at så snart vi rykker udenfor, så er det svært at arbejde med dufte på et lukket område. Indenfor er det nemmere at holde kattene væk fra uønskede steder såsom den nye sofa, som jo altid er mere spændende at kradse i fremfor deres helt eget, personlige kradsetræ. Selv en ren kattebakke kan nogle gange ikke tiltrække kattens opmærksomhed, mens den er vild med at efterlade en gave bag reolen. I den kommende tid er der intet så spændende som et pyntet juletræ, der naturligvis skal efterprøves af et par nysgerrige katteklør. 

For at skræmme katten væk fra disse steder kan du lave en spray med citron og eukalyptusolie. Tag en lille sprayflaske og fyld den med vand, hvorefter du kommer 10-20 dråber af både citron og eukalyptusolie i alt afhængig af størrelsen på din flaske. Da olie og vand ikke kan blandes sammen, kan du vælge at komme olien i en lille smule vodka først, da spiritus og olie godt kan mikses sammen. Derefter kommer du olie/spritblandingen i dit vand. Normalt plejer jeg dog bare at ryste flasken godt før brug, og det fungerer ganske fint for mig. Young Living sælger også en flaske med en væske, der sørger for at blande olie og vand sammen, så det er også en mulighed. 

Sprayen bruger du aldrig på katten, men på de steder, hvor den har for vane at udføre sine unoder. Så det er juletræet og sofaen der får et par pust og altså ikke katten. Netop denne blanding vil næppe gøre katten fortræd, men ellers skal vi jo være forsigtige med olierne, når vi har med katte at gøre. Katte mangler simpelthen et enzym til at nedbryde olierne, så de skal faktisk ikke udsættes for særlig meget olie på kroppen, før de i værste kan miste livet. Denne spray skal du som sagt ikke bekymre dig om, for de skal nok holde sig fra den, men lad som sagt være med at sprøjte på katten.

Katte er ligesom os mennesker forskellige fra hinanden, så det er muligvis ikke alle katte, der vil reagere på denne spray. Måske bliver de fornærmet over lavendel eller pebermynte i stedet for. Så du kan prøve lidt forskellige blandinger, hvis den første ikke har den ønskede effekt. 

You have no rights to post comments