NogoSelvom olierne fra Young Living er ret så potente, kan de stadig anvendes af de fleste og til det meste. Der er nogle få steder, hvor du skal være ret opmærksom på at holde olierne fra, men ellers er der frit slag til at lege løs. Så følg med og find ud af, hvilke syv steder du ikke skal anvende olierne.

1. I øjnene
Du skal aldrig med vilje komme olierne i øjnene. På nettet kan du sagtens finde opskrifter på øjendråber til dit og dat, men olierne er simpelthen for potente til at komme dem direkte i øjnene. Der er bestemt ingen grund til at risikere synet, så sørg for kun at smøre olierne rundt om øjnene og ikke for tæt på. Huden omkring øjnene er meget sart, så det er heller ikke alle olier, du skal begynde at smøre tæt på øjnene. De såkaldte Hot Oils såsom pebermynte, oregano og kanel skal derfor holdes væk fra øjnene, mens frankincense og lavendel for eksempel godt ville kunne gå an - altså rundt om øjnene og ikke i øjnene. Skulle du ved et uheld få noget olie i øjnene, skal du ikke gå i panik. Det kan nemt ske ved at du har en rest på fingrene, og så gnider du uden at tænke over det i dine øjne. Brug noget vegetabilsk olie såsom kokosolie, mandelolie, rapsolie eller olivenolie (aldrig vand) til at skylle øjet med, så sker der ikke mere ved det.

2. I ørerne
Jeg nævnte det allerede i mit opslag vedrørende ørepine, at du aldrig må putte olierne direkte ind i ørerne. Vores trommehinder er meget fintfølende og vil bestemt ikke bryde sig om at få noget æterisk olie på sig. Så sørg for kun at putte olie på selve øret, flippen, foran eller bagved ørerne. Skulle du ved et uheld få olie ind i ørerne, gælder det samme princip som ved øjnene - skyl efter med lidt vegetabilsk olie. 

3. Indenfor små børns rækkevidde
Igen - disse olier er meget potente, så det er ikke legetøj for børnene. Med undtagelse af nogle få skrappe olier, kan børn sagtens tåle olierne, men ikke i store mængder. Så sørg for at dine olier er gemt væk på samme måde som din medicin og dine rengøringsartikler. 

4. I plastic- eller flamingokasser
Med fare for at gentage mig selv så er det her potente olier, så den rene olie vil simpelthen gøre skade på både plasticbøtter og flamingokasser. Det er derfor, at du altid vil se olier blive opbevaret i mørke glasflasker. Det er ikke kun et spørgsmål om at skade dine opbevaringskasser, men også det faktum at du ikke får kemikalier fra dine plasticprodukter over i din olie. Hvis du laver en blanding bestående af hovedsageligt vand og så tilsat et par dråber olie, kan du godt putte det i en plasticflaske uden den store bekymring. Jeg gør det selv, men vi kan ikke vide os fuldstændigt sikre på, at olien ikke spiser lidt af plasticflasken, så for en sikkerheds skyld er glasflasker altid at foretrække. 

5. I en olielampe
De fleste af jer har nok set forskellige typer af olielamper i fedtsten, glas eller keramik. Så fylder man lidt vand i skålen, tilsætter et par dråber olie og sætter fut i det hele ved at placere et tændt fyrfadslys under skålen. Det er fantastisk til duftolier, men når vi her arbejder med terapeutiske olier med alle plantens molekyler bevaret, så er det totalt no-go. Ved at varme olien op bliver de fleste af molekylerne beskadiget, og så er olien ikke til meget gavn udover at dufte godt. Netop derfor bruger vi altid en koldtvands diffuser, som sørger for at sprede olierne ud i rummet uden at skade olierne. Du kan godt lave dit eget damptelt, hvor du har en skål varmt vand med lidt olie og så tager et viskestykke over hovedet. Her er vandet fjernet fra sin varmekilde, så fra nu af bliver det kun køligere. Derudover er behandlingstiden så kort i teltet, at varmen ikke for alvor kan nå at slå molekylerne ihjel.

6. I direkte sollys
Det skyldes også først og fremmest på grund af varmen - alt over 40 grader er olierne ikke glade for. UV-stråler er samtidigt med til at ødelægge molekylerne, og når du nu har valgt at investere i disse kvalitetsprodukter, så er du sikkert også interesseret i at bevare deres fulde styrke? Det er ikke sådan, at du behøver at opbevare flaskerne i et mørkt rum eller i køleskabet. De skal bare ikke stå i direkte sollys, ligge i en varm bil eller stå i vindueskarmen. 

7. I almindelige plejeprodukter
Det her var faktisk nyt for mig, men dejligt at vi stadig kan lære nyt livet igennem. Jeg har før puttet et par dråber citron eller lavendel i for eksempel en shampoo eller creme for at give det en ekstra virkning. Det giver også en ekstra virkning, men hvis dit plejeprodukt er af tvivlsom kvalitet med mange kemikalier og syntetiske stoffer, så risikerer du faktisk at hjælpe disse kemikalier med at trække dybere ind i kroppen og eventuelt give hudirritationer. Hvis du bruger "grønne" produkter, kan du sagtens tilføje et par dråber oveni, men du skal nok ikke gøre det i en shampoo til 23,95 kr. Efterhånden er jeg skiftet over til mange af Young Livings plejeprodukter, så det er heldigvis ikke aktuelt for mig længere.  

Så kom vi igennem listen - forhåbentligt blev du klogere eller måske bekræftet i din solide olieviden. Uanset hvad ønsker jeg dig en fortsat god og sikker fornøjelse med olierne. 

You have no rights to post comments