TankerI løbet af en dag kan vi blive påvirket af mange forskellige indtryk både fra familie, arbejde og omgivelser. Det kan være indtryk, der kan efterlade os forhåbenligt glade det meste af tiden, men vi ved allesammen godt at visse indtryk kan efterlade os stresset, irritabel og fortvivlet. I disse tilfælde kan du heldigvis finde god hjælp i olierne, der alle har en enorm virkning på vores følelsesregister. 

Før du bliver præsenteret for nogle af olierne, vil jeg først komme med tre gode måder at bruge olierne på i forhold til at inhalere olierne:

 1. Put en eller to dråber i din håndflade og gnid hænderne sammen, hvorefter du tager hænderne op til næsen og inhalerer
 2. Fordel olien i din nakke, bag øerne, i tindingen eller på dine håndled
 3. Brug din diffuser til sprede duften ud til hele rummet

Så er vi vist klar til at kigge nærmere på nogle af de olier, du kan bruge.

Hvis du føler dig irriteret over ene af røde lys på vej til arbejde eller en provokerende mail i din indbakke, så er du langt fra den eneste der til tider har en følelse af at alt går imod dig. Uanset gruden til din irritation så brug et par minutter på at skifte fokus og få hjælp fra en af disse olier:

 • Stress Away hjælper dig til at slappe af og skabe en behagelig atmosfære
 • Forgiveness hjælper dig til at tilgive dig selv, andre og situationer som har fodret et negativt tankemønster
 • Release hjælper dig til at slippe vrede og frustrationer og giver dig jordforbindelsen tilbage

Udover at bruge disse olier kan du overveje at bruge 10 minutter, hvor du sidder helt stille for at komme til dig selv igen. Mediter gerne hvis du kan finde ud af det - bare sørg for at tage en time out. Du kan også snakke med eller ringe til en god ven for at få snakket ud omkring din irritation. Nogle gange skal du slet og ret sørge for at dine mest basale behov er dækket, så måske en lille lur eller en sund snack var på sin plads? Du kan også gå en lille tur, komme ud i naturen mens du siger til dig selv, at du er fuld af kærlighed og tilgivelse. 

Hvis du i stedet føler, at du sidder fast og slet ikke kan genkende dig selv - uanset om du kender grunden eller ej, men måske et uventet brud med kæresten eller et uafsluttet skænderi, du kan føle dig fanget i hverdagens trummerum eller fuldstændig følelsesforladt, så kan du overveje at bruge en af disse tre olier:

 • Awaken hjælper dig til større selvforståelse, derpå en opvågning og evnen til at udnytte dit fulde potentiale
 • Sacred Mountain hjælper dig til at føle dig stærk og bemyndiget og giver dig en følelse af jordforbindelse og sikkerhed
 • Citrus Fresh hjælper dig til at blive beroliget, men samtidigt give dig et pift af fornyet energi og glædesfølelse

Sammen med olierne er det vigtigt, at du har fokus på selvpleje eventuelt i form af en stille aften derhjemme uden alt for mange påvirkninger. Du kan også skrive dine følelser og tanker ned i en dagbog eller på et stykke papir. Du kan lave en liste med ting, som du er taknemlig for eller måske ligefrem skrive et brev til én, som du bestemt ikke tager for givet. Uanset hvad du gør, husker du at sige til dig selv, at du vælger og fortjener at være glad. 

Føler du dig fuldstændig overvældet over alle dine mange gøremål såsom at få betalt regninger i tide, skrive under på dine børns sedler, sørge for at få handlet, besvaret dine sms'er og holde styr på familien, så tag en pasuse fra dit kaos og forkæl dig med en af disse olier i stedet:

 • Transformation hjælper dig med at give slip på negative tanker og vaner og erstatte dem med opløftende tanker
 • Peace & Calming II hjælper dig til at udnytte din positive energi alt imens olien beroliger dig
 • Grounding hjælper dig til at forstærke din spiritualitet og fremmer følelsen af klarhed i din hverdag

Efter at have inhaleret olierne bør du fokusere på mindfulness og nuet - eventuelt ved hjælp af dybe vejrtrækninger. Sørg for at uddelegere arbejdet så du ikke hænger på det hele og husk at det er okay at sige nej nogle gange. Du kan også prioritere dine gøremål, så du får en reel fornemmelse af, hvad der i grunden er mest vigtigt og hvad der kan vente. Sig til dig selv at du giver slip på følelsen af at være bebyrdet og nu kan se klart.

Lad mig endelig vide hvis du har forslag til andre olier, når følelserne løber af med dig. Sker det tit, kan du overveje at kigge forbi til en følelsesmæssig afbalancering

You have no rights to post comments