Carrot SeedSnart er påsken over os, og så får mange hjem besøg af Påskeharen. Jeg indrømmer gerne, at denne overskrift og historie er lidt søgt, men hvorfor er det altid Påskeharen som skal dele gaver ud - han/hun/den må vel også gerne få lidt lækkerier? Her kommer så det søgte, for en hare elsker jo gulerødder har vi lært af diverse tegnefilm, og hvorfor så ikke diske op med vildgulerod i olieform? Jovist, vildguleroden er ikke helt som den havegulerod vi plejer at spise, men med lidt god vilje kan jeg vist godt slippe afsted med denne historie?

Vildgulerod hedder Carrot Seed på engelsk og er en urt der vokser vildt i de danske grøfter. Den danner ikke en særlig kraftig rod som vi kender det fra haveguleroden (den vi spiser), men har blomsterbærende stængler hvorfra der kommer dejlige frø, som kan laves om til olie. Denne olie har været brugt i flere hundrede år som en tonic til fordøjelsen og som en hjælper til leveren med at afgifte kroppen. Kvinder har faktisk også brugt den som forebyggelse mod svangerskab, men jeg vil nok anbefale andre midler i vores moderne verden. Ømme led er også gerne glad for denne varme og beroligende olie. Nogle anvender olien i deres hudpleje for at skabe en livlig glød i en vintertræt hud eller i deres hår for både at styrke det og give det glans. 

Det mest unikke ved denne olie er den naturlige solfaktor på mellem SPF 38-40 - det højeste antal af vegetabilske og æteriske olier. Derfor vælger nogle at lave deres egen solcreme ved at piske cirka 0,6 dl. kokosolie op til en cremet konsistens og derefter tilsætte 20 dråber Carrot Seed og 10 dråber lavendel. Jeg ville nok også vælge at komme lidt Myrrh i min blanding, da den også fungerer godt som en beskytter mod solens stråler. Nu du er i gang, kan du også tilføje lidt Purification for at skræmme myg og andet kravl væk. Det skal siges, at denne solcreme ikke virker lige så længe som en almindelig solcreme med kemikalier, så du vil skulle smøre dig noget oftere alt efter antallet af UV-stråler, men på en god sommerdag vil det være cirka hver time for at være på den sikre side. Den er ikke vand- eller svedfast, så det skal du også huske på. 

Jeg har set andre komme 20 dråber Carrot Seed i deres LavaDerm Cooling Mist Spray. Så er det bare at ryste og spraye løs efter behov. Selv har ikke forsøgt mig med at lave min egen solcreme. Jeg har meget respekt for solen, og hvad dens stråler kan gøre ved vores hud, så jeg har ikke turde tage chancen endnu. Tanken om at få sin egen, kemikaliefrie solcreme tænder mig dog, så måske vil jeg teste det af her til sommer under danske himmelstrøg, hvor UV-indekset trods alt er mindre agressivt end i Sydeuropa. I USA kan de faktisk allerede nu købe en solcreme fra Young Living, men den har kun en faktor 10.

Hvis denne historie ikke var påsket nok til dig, vil jeg anbefale dig at købe et tude-påskeæg. Ellers håber jeg at have inspireret dig nok en gang med en af mine historier.

You have no rights to post comments