Under kategorien "Favoritolier" vil jeg fra tid til anden komme med en præsentation af mine favoritolier, som jeg bruger stort set hver dag. Vi starter med grapeolien, som lige siden starten af mit olieeventyr i 2014 har været en fast følgesvend, der hver eneste måned har stået på indkøbslisten. Det er der flere årsager til, men mest af alt er det for at rense ud i kroppen, blive strammet lidt op og lægge en dæmper på de alt for mange søde tænder i min mund.

Olien er kendt for at hjælpe med at rense leveren og kan have en positiv indvirkning på fedtoptaget og derfor en god ven ved udrensning af kroppen. Jeg vil ikke sige, at jeg kan mærke fedtet forsvinde fra min krop, men jeg føler faktisk at fedtet ikke klæber sig på samme måde til min krop, når jeg bruger olien. Tværtimod mærker jeg en opstrammende effekt af huden, og det siger jeg  bestemt ikke nej til. Det skyldes til dels, at grape ligesom alle de andre citrusolier er gode for cirkulationen, så smør et par dråber ind på det ønskede område for at opnå en finere og mere ensartet hud.

Ved inhalering af olien eller ved at slikke en dråbe af din håndryg for en frisk mund kan det samtidigt give en følelse af mæthed og derfor oplagt at bruge i forbindelse med et vægttabsprogram. Inhalering af olien har samtidigt en energisk og opløftende effekt, og med olien i hænderne kan du rense din aura og dermed give slip på forvirring og tankemylder. På den måde bliver du i stand til at høre din indre stemme og din intuition styrkes.

Grape

At dufte til olien kan samtidigt bekæmpe uønskede lugte fra blandt andet rådden mad, indelukkede huse/værelser eller gylle fra markerne. Så hav altid en flaske ved hånden, så du kan slippe for kvalmende dufte, der sidder fast i næsen. Det er det aktive stof D-limonene, der med sin karakteristiske duft af citrusfrugt er med til at bekæmpe disse lugte. Ellers er D-limonene fuld af antioxidanter, og det er faktisk grapefrugten som har det højeste antal procent af dette aktive stof på hele 88-95%. Citron har for eksempel kun en andel på 68%.

Fælles for citrusfrugterne er det faktum, at du skal være varsom med at påføre olien på dele af kroppen, som bliver eksponeret for direkte sollys eller UV-stråler i de næste 24 timer. Alle citrusfrugter er fotosensitive og kan give pigmentforandringer i huden, hvis "karantænen" ikke overholdes. Skulle uheldet alligevel være ude, kan du glæde dig over, at pigmentforandringerne ikke er permanente, men der kan gå op til tre måneder, før de forsvinder. Folk der tager blodtryksmedicin bliver gerne rådet af deres læge til at undgå grapefrugter, og det vil i sådanne tilfælde også gælde denne olie. De bør bruge citron eller mandarin i stedet.

Alle andre kan heldigvis nyde godt af den søde, friske duft fra denne vidunderlige olie, men ligesom alle de andre olier fra Young Living er der jo tale om meget mere end blot en dejlig duft. Så nyd effekten lige fra styrkelse af immunsystemet til en let opstramning af huden og sørg for at holde godt fast i din flaske, for ellers tømmer andre flasken for dig - sådan er det i hvert fald hjemme hos os!

Kommentarer  

#1 Jesper Linde Kjeldsen 10-03-2016 15:44
Grapen er også en fast del af min morgenrutine i min havregryn og/eller skyr. Altså ud over det giver en dejlig frisk smag, så føler jeg også den er med til at "skylle" min krop ud.
Det er jo svært at forklare præcist, men har en fornemmelse af det hele glider lidt lettere igennem systemet på den måde :-)

You have no rights to post comments