Som lovet kommer nu del 2 i serien om kroppens 12 systemer, så lad os springe direkte ud i de sidste seks systemer.

7. system er det integumentære system
Det integumentære system består af vores hud, hår, negle, kirtler og nerver. Hovedformålet for systemet er at agere som et skjold overfor omverdenen. Derudover holder systemet på vores kropsvæsker, beskytter mod sygdomme, fjerner affaldsstoffer og regulerer vores kropstemperatur.

Gode produkter til dette system er Lavendel, Cedertræ, Frankincense, Tea Tree og Melrose.

8. system er det muskulære system
Fæstnet til knoglerne og skelettet finder vi omkring 700 navngivne muskler, som står for cirka halvdelen af en persons vægt. Hver eneste muskel består af muskelvæv, blodårer, sener og nerver. Muskelvæv findes også inde i hjertet og vores fordøjelsesorganer. Systemet støtter vores bevægelser, så vi er i stand til at gå, snakke, sidde, rejse os op, spise og alle andre daglige funktioner. Systemet hjælper også med at opretholde en sund positur og hjælper blodet og andre væsker med at blive cirkuleret rundt i kroppen. 

Her vil jeg fremhæve PanAway, Deep Relief, Aroma Siez, Pebermynte og BLM.

9. system er skeletsystemet
Dette system består af knogler, brusk og led, og sammen danner de det menneskelige skelet. Skeletsystemet giver kroppen sin struktur, yder beskyttelse og tillader bevægelse. De 206 knogler i vores krop producerer også blodceller, holder på mineraler og frigiver livsvigtige hormoner. 

Nogle af produkterne til det muskulære system vil også passe godt til skeletsystemet. Så de fem forslag vil være PanAway, Wintergreen, Merian, Ortho Ease og Sulfurzyme.

10. system er reproduktionssystemet
I reproduktionssystemet finder vi de ydre kønsorganer såvel som de indre. Systemet har fire hovedformål: at producere æg og sædceller, at transportere og opretholde disse æg og sædceller, at pleje og udvikle et kommende barn og at producere hormoner.

Her kommer det meget an på, hvorvidt man er en kvinde eller en mand. Der findes flest produkter til kvinder, og her kan du overveje at kigge nærmere på Lady Sclareol, Dragon Time, Broget Salvie eller Progessence Phyto Plus. Mænd kan med fordel bruge Mister eller Shutran. Sammen kan I muligvis finde glæde ved Sensation.

11. system er lymfesystemet
Lymfesystemet er et helt netværk af bindevæv og organer der primært består af lymfer, lymfekar og lymfeknuder. Mandler, polypper, milt og thymus er alle en del af lymfesystemet. Der findes mellem 600 og 700 lymfeknuder i kroppen som filtrerer lymfevæsken før det returnerer til kredsløbet. Hovedformålet med lymfesystemet er at holde styr på væskestanden i kroppen, skille sig af med bakterier og agere bosted for de hvide blodceller. Lymfevæsken bliver filtreret gennem milten, thymys og lymfeknuderne før det kommer ud i blodet.

Mit bedste forslag til lymfesystemet er Salvie, Lime, JuvaFlex, Citrongræs og Citron.

12. system er det endokrine system
Det endokrine system består af hypofysen, skjoldbruskkirtlen, biskjoldsbruskkirtlerne, binyrerne, bugspytkirtlen, æggestokkene og testiklerne. Systemet er en samling af kirtler, der producerer hormoner som regulerer stofskiftet, vores vækst og udvikling, vævsfunktionen, vores evne og lyst til sex, reproduktion, søvn og humør blot for at nævne et par stykker.

Nogle af olierne nævnt under reproduktionssystemet kan også bruges til det endokrine system. Ellers vil jeg fremhæve EndoFlex, Sort Peber, Kanel, Rosmarin og Dild.

Så kom vi igennem alle 12 systemer. Jeg synes selv, at det er et godt opslagsværk til at finde ud af, hvad man kan støtte sig op af, hvis der skulle dukke en udfordring op det ene eller andet sted i kroppen. Selv bruger jeg flere af olierne hver dag for simpelthen at balancere, understøtte og forebygge.

You have no rights to post comments