I denne årstid er vi ganske vist ikke så plaget af kryb og kravl, omend edderkopper har en tendens til at opholde sig i vores huse året rundt. Det er ikke alle væsener, vi er lige glade for, men hvad stiller du op mod hæren af myrer, de insisterende fluer og de møgirriterende myg? Du tager naturligvis fat i dine naturlige olier som ikke blot hjælper, men heller ikke efterlader spor af hæslige kemikalier i dit hus og på din krop. 

Pebermynte og lavendel er begge gode olier at bruge mod det uønskede kravl, men jeg vil også fremhæve Purification som en god mulighed. Ellers er det lidt forskelligt, hvad du skal bruge alt efter hvilken gæst du skal have på porten. Så her kommer en kort oversigt:

InsekterMyrer - pebermynte og grøn mynte (spearmint)
Myg - pebermynte, rosmarin, lavendel og citrongræs
Fluer - pebermynte, cedertræ, tea tree og rosmarin
Edderkopper - pebermynte, grøn mynte og lavendel
Lopper - pebermynte, grøn mynte og citrongræs
Bladlus - pebermynte og grøn mynte
Biller - pebermynte og timian
Flåter - oregano og timian
Snegle - pebermynte og timian

Der er flere måder at bruge olierne på. Du kan enten komme lidt olie på en vatpind eller klud og tørre rundt på de steder, hvor dine gæster plejer at hænge ud. Du kan også komme et par dråber på en vatrondel eller lav en spray med olie og vand og sprøjt løs, der hvor du enten vil forebygge besøg eller fjerne dem fra stedet. Selv foretrækker jeg sprayen for at dække et større område. Du kan også overveje at lave en spray til din seng, som jo gerne er fyldt med en masse gæster. Her kan du komme en blanding af lavendel og Purification i, som også er med til at sprede en god duft og give en afslappende atmosfære. 

God jagt!

Kommentarer  

#4 Jimmi Linde Kjeldsen 18-07-2020 13:36
Citerer Daniel:
Hej jimmi. Jeg kan ikke udstå edderkopper. Men var sikker på citron græs olie kunne holde dem ude. Men læser noget andet her. Og hvad med skæg kræ. Kan man bruge noget mod dem?


Hej Daniel

Som med os mennesker kan forskellige dyr også reagere forskelligt på olierne. Pebermynte eller Purification synes jeg holder det meste for døren. Det sagt har jeg prøvet at have angreb fra en kæmpe myreflok der svimlende omkring min skraldespand med søde sager. Der kunne et par vatrondeller med pebermynte altså ikke få dem på afveje. Så det er lidt med at prøve sig frem. Edderkopper kommer jo rundt omkring, så det kan være svært helt at dække sig ind - alternativt skal du gå rundt med en sprayflaske med vand og olie og lifte løs i dit hjem et par gange om dagen eller nær et sted, hvor du oplever de kommer igen og igen. Skægkræ har jeg ikke nogen erfaring med.
#3 Daniel 18-07-2020 12:35
Hej jimmi. Jeg kan ikke udstå edderkopper. Men var sikker på citron græs olie kunne holde dem ude. Men læser noget andet her. Og hvad med skæg kræ. Kan man bruge noget mod dem?
#2 Jimmi Linde Kjeldsen 18-01-2017 18:46
Hej Lene

Mange tak for din søde kommentar. Jeg er bare glad for at kunne inspirere dig og mange andre. Kom endelig med et fif hvis du savner noget på bloggen.

Jimmi
#1 Lene Sejr Hennings 18-01-2017 17:32
Hej Jimmi

Ville bare sige, at jeg synes dine sider er utrolig inspirerende, jeg glæder mig til at læse og afprøve hver gang du lægger noget nyt op, og kigger gerne tilbage i tidligere opslag hvis jeg er i tvivl om noget, eller mangler et godt råd. Så TAK for det.

You have no rights to post comments