ChakrasystemetDu vil ikke få serveret en lang beskrivelse af chakrasystemet i dette indlæg, for enten kender du allerede til systemet eller kan google dig frem til det. Så dette indlæg handler mere om, hvilke olier du med fordel kan bruge til de enkelte chakras. Du vil få præsenteret både en single og en blend - det vil sige en flaske med kun en olie i og en blandingsolie. Meningerne er mange omkring hvilke olier der passer bedst til de enkelte chakras, så du vil sagtens kunne finde andre forslag på andre blogs eller hjemmesider. Mine forslag stammer fra Artemis - en passioneret kvinde fra Australien, som jeg var så heldig at møde og lære af sidste sommer. Hun har mere end 15 års erfaring med olierne fra Young Living

Helt snydes skal du dog ikke for at høre lidt om chakrasystemet, så her kommer en kort forklaring. Chakrasystemet er et kommunikationssystem, hvor bevidsthedsimpulser suser frem og tilbage mellem hjernen og de indre organer. Denne færdsel foregår langs rygraden, hvor der er syv, psykiske centre der udmunder på forsiden af kroppen i syv chakras (hjul på sanskrit). Bevidsthedsimpulserne kommer både inde- og udefra. De syv chakras får informationer fra dine tanker, følelser og højere intuition indefra. De fem sanser og den omgivende verden giver informationer udefra. Chakras kan være i ubalance ved enten af være for åbne eller for lukkede eller helt blokeret, og de skal naturligvis helst være i balance. Hvert chakra formidler bestemte typer af energier og bevidsthedsindtryk, og det vil blive nærmere forklaret under de enkelte chakras.

1. chakra - Rodchakra:
Symboliseret ved farven rød og er forbundet med faste dele såsom hvirvelsøjle, knogler, tænder og negle. Har også med anus, tyktarm, endetarm og prostata at gøre. Her sidder relationen til jorden og den materielle verden. Står for livsenergi og tillid, stabilitet, gennemslagskraft og viljen til at lykkes. Du kan med fordel bruge Idaho Blue Spruce (blågran) eller Valor til at få balance i rodchakraet.

2. chakra - Harachakra:
Symboliseret ved farven orange og er forbundet med bækkenbund, forplantningsorganer, nyrer, blære og alle væsker såsom blod, lymfe, mavesaft og sæd. Har at gøre med de primitive følelser, sanselighed, kreativitet, erotik, forundring og begejstring. Her kan du bruge enten Patchouli eller Sensation.

3. chakra - Solar Plexus chakra:
Symboliseret ved farven gul og er forbundet med nederste del af ryggen, bughule, fordøjelsessystemet, mave, lever, milt og galdeblære. Står for personlig udfoldelse, bearbejdelse af følelser og oplevelser, indflydelse og magt, kraft og fylde samt visdom der vokser ud af erfaring. Balancer dette chakra med Lemon (citron) eller Clarity.

4. chakra - Hjertechakra
Symboliseret ved farven grøn og er forbundet med hjertet, øverste del af ryggen med brystkasse og brysthule, nedre lungeområde, kredsløbssystemet, hud og hænder. Har at gøre med kærlighed, medfølelse, sympati, uselviskhed, hengivenhed og healing. Til dette chakra vil jeg anbefale Rose eller Joy.

5. chakra - Halschakra
Symboliseret ved farven blå og er forbundet med hals, nakke og kæbeområde, stemme, luftrør, bronkier, øvre lungeområde, spiserør og arme. Står for kommunikation, kreativt selvudtryk, åbenhed, uafhængighed og inspiration. Her vil du kunne bruge Geranium eller Sacred Mountain.

6. chakra - Pandechakra (Det Tredje Øje):
Symboliseret ved farven indigo/violet og er forbundet med ansigt, øjne, ører, næse, bihuler og centralnervesystemet. Her sidder din intuition, udvikling af indre sanser og mentale kræfter. På dette chakra ville jeg bruge Cedarwood (cedertræ) eller Dream Catcher.

7. chakra - Kronechakra:
Symboliseret ved farven hvid, lys violet, sølv eller guld og er forbundet med hjernen og kranium. Står for kosmisk bevidsthed, perfektion og forening med den universelle væren. Prøv dig frem med Sacred Frankincense eller 3 Wise Men.

Synes du at det bliver for meget med så mange olier, så kan jeg glæde dig med, at Harmony indeholder olier, der hjælper på alle chakras, så det er din universalløsning. Står du med en klar følelse af, at den er helt galt med for eksempel dit halschakra, så vil jeg dog vælge at bruge en af de nævnte olier dertil for ekstra effekt.

You have no rights to post comments