Savvy Minerals

Nu er makeup jo ikke et emne, jeg har vanvittig meget forstand på eller personlig erfaring med, men når Young Living lancerer en komplet, kemikaliefri makeup serie, så fanger det min opmærksomhed og nysgerrighed. Jeg må også sige, at jeg er blevet overrasket, da jeg begyndte at dykke ned i dette univers. Tænk sig at kvinder frivilligt og på daglig basis smører sit ansigt ind i petrokemikalier, nanopartikler, radioaktive stoffer og syntetiske konserveringsmidler og blødgørere. Ok, ikke alle mærker er lige slemme og Miljøstyrelsen skriver også, at der generelt ikke er grund til at være bekymret for at bruge kosmetik, hvorefter de fortsætter med at sige at der er meget de ikke ved om hormonforstyrrende stoffer og hvor stor betydning det har, at vi hver dag udsættes for mange kemiske stoffer med samme effekter fra mange forskellige kilder såsom fra luften, støv, fødevarer, lægemidler, kosmetik og andre forbrugerprodukter. Uanset hvad hvorfor så tage chancen, når du nu kan få et kemikaliefrit alternativ?

Savvy Minerals by Young Living hedder den nye makeup serie, og her er tale om mineral makeup. Der er alt lige fra foundation til blush, bronzer, eyeliner, øjenskygge, læbestift og lipgloss samt en multitasker og et slørpulver. Desuden findes en særligt udviklet misting spray, som er med til at gøre påføringen af din mineral makeup mere nem og smidig. På nuværende tidspunkt kan du få 10 forskellige farver foundation alt efter hudtype, 8 øjenskygger, 3 blush, 2 bronzer, 1 eyeliner, 1 multitasker som kan bruges både som eyeliner, øjenskygge og til at male bryn, et slørpulver (pudder), misting spray, 4 læbestifte, 2 lipgloss og et børstesæt. Indtil videre kan mascaraen kun købes i USA, men det forventes at den i overskuelig fremtid kommer til Europa. Alt makeup fra serien blender naturligt med din hud og holder hele dagen uden at forme kager, krakelere eller flyde ud. Desuden er det som sagt kemikaliefrit foruden at være glutenfri, vegansk og ej testet på dyr. Dog findes der bivoks i læbestiften, så den er ikke 100% vegansk. 

Når der nu ikke er kemikalier og syntetiske fyldstoffer i produkterne, hvad er der så helt præcist i denne makeup? De fem hovedingredienser består af bark fra aspentræet som er et 100% naturligt konserveringsmiddel, der ovenikøbet er forbundet med rensning af porer og aknekontrol. Så er der kaolin ler som er den mildeste af de mineralske lerarter og er perfekt til følsom og tør hud. Jojobaolie stammer fra jojobabusken og er den mest anvendte olie til hud- og hårpleje. Aloe Vera er kendt for sine helende egenskaber som et af verdens bedste og mest naturlige hudplejemidler. Til sidst finder vi mica mineraler som er den vigtigste ingrediens i mineral makeup og stammer fra silikater fra jordens skorpe og kappe. Det bliver knust til et silkeagtigt pulver og er kendt for at give mineral makeup sin glans og glitter. Udover de fem hovedingredienser kan du i nogle af produkterne desuden finde aminosyrer udvundet af kokosfedt, glycerin fremstillet af vegetabilske olier, forskellige natrium konserveringsmidler fra ikke-genmodificeret majs og basilikum, citronsyre og kaliumsorbat som findes naturligt i jordbær, kirsebær og tomater. Der er ikke tilsat hverken titanium- eller jernoxid, men der kan være spor af disse stoffer fra produktionsapparatet. Det er ligesom du på kager vil kunne læse, at der kan være spor af nødder, fordi der på et tidspunkt har været nødder i produktionen, selvom det ikke findes i det pågældende produkt. 

Påføringen af denne makeup er meget nem, idet du kan blande alle produkter med hinanden og stadig opnå den samme smidige og kontrolleret påføring. Du kan nøjes et enkelt lag for en let dag makeup eller gentage påføringen for at opbygge den ønskede dækning. Alle produkter kan som sagt blandes og bygges oven på hinanden, indtil du får det ønskede resultat. Til at påføre makeuppen kan du som nævnt tidligere få fat i fem specialfremstillet børster, der er designet til at holde på den optimale mængde af produktet og give en nem applikation. De er fremstillet af syntetiske fibre af høj kvalitet, som føles bløde på huden. De er dermatologist testet og er hypoallergene, hvilket vil sige at risikoen for en allergisk reaktion mod børsterne er minimal.

Selv er jeg faktisk fristet til at prøve produkterne, for de lyder simpelthen så lækre. God fornøjelse med farveladen og send mig gerne før og efter billeder, hvis du har mod på det.

You have no rights to post comments